Vision Direct on brittiläinen optisen alan verkkokauppa, joka myy piilolinssejä, hoitonesteitä ja silmien hoitotuotteita internetin välityksellä. Sen sisarkauppa Glasses Direct myy lisäksi silmälaseja. Yrityksen perusti vuonna 2004 Michael Kraftman nimellä Optical Partners plc. Vuonna 2014 sen nimi muuttui muotoon GetLenses, kunnes siitä tuli Vision Direct. Yritys työllistää nykyään yli 80 henkilöä.

Vision Directillä on englanninkielisen verkkokaupan lisäksi paikalliselle kielelle lokalisoidut verkkokaupat Italiassa, Belgiassa, Espanjassa, Ranskassa, Irlannissa ja Alankomaissa.

Helmikuussa 2016 Vision Directistä tuli osa kansainvälistä Essilor-konsernia, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi linssejä näkökyvyn parantamiseksi ja suojaamiseksi.

Vision Direct lupaa:

 • Laajan valikoiman alkuperäisiä tuotteita ilman reseptiä
 • Nopeat toimitukset
 • Jopa 45 % optikkoliikkeitä edullisemmat hinnat
 • Näköön ja näkemiseen liittyvää opastusta
 • Palkitun asiakaspalvelun, joka on käytössäsi 24/7

Onko Vision Direct luotettava verkkokauppa?

Vision Direct mainostaa itseään Euroopan suurimpana netissä toimivana piilolinssien myyjänä. Se on toimittanut linssejä yli 700 000 asiakkaalle ja auttaa joka kuukausi tuhansia asiakkaita säästämään linssiostoksissaan.

Koska olet täällä, olet varmaankin kiinnostunut tietämään onko Vision Direct luotettava verkkokauppa ja onko sieltä turvallista tilata piilolinssejä?

Vastaus on kyllä.

Vision Direct myy samoja johtavien valmistajien (Alcon, Bausch & Lomb, CooperVision, Johnson & Johnson) tuotteita kuin muutkin nettikaupat ja optikkoliikkeet. Sen valikoimiin kuuluvat kaikki tutut merkit, kuten Acuvue, Focus Dailies, Air Optix, Biofinity ja monet muut.

Asiakkaiden kokemuksia

VisionDirect.co.uk on saanut Trustpilotissa arvosanan erinomainen.

VisionDirect.co.uk on saanut asiakkaiden kokemuksia keräävässä TrustPilot-palvelussa arvion Erinomainen (4,8/5) perustuen tätä kirjoitettaessa yli 70 000 arvosteluun.

Positiiviset kokemukset liittyvät usein nopeisiin toimituksiin, edullisiin hintoihin ja asiakaspalvelun ystävällisyyteen.

Harvat negatiiviset kokemukset liittyvät muun muassa pidentyneisiin toimitusaikoihin, yrityksen lähettämiin uutiskirjeisiin ja heikkolaatuisiin linsseihin, joka ei luonnollisesti ole jälleenmyyjän vika.

Reviews.io-palvelussa verkkokauppa on saanut niin ikään erinomaisen arvostelun 4,92/5 ja 100 prosenttisen suosituksen, mutta arvio perustuu tällä hetkellä vain 13:een arvosteluun.

Onko Vision Direct sitten edullinen?

Verkkokaupan valuutta on Englannin punta, joten vertaillaksemme hintoja joudumme muuntamaan sen tarjoamat hinnat ensin euroiksi. Käytämme muunnoksiin Euroopan keskuspankin julkaisemia euron viitekursseja ja Suomen pankin valuuttalaskuria.

Jotta voimme vertailla hintoja muiden hintavertailussamme mukana olevien kauppojen hintoihin ja nähdä, onko Englannista tilaaminen taloudellisesti kannattavaa, lisäämme Vision Directin loppuhintaan kansainvälisen toimituksen toimituskulut, jotka ovat alle 49 punnan tilauksille 7,89 puntaa ja yli 49 punnan tilauksille 4,98 puntaa, eli:

 • Enintään 57,63 euron tilauksille 9,38 euroa
 • Yli 57,63 euron tilauksille 5,86 euroa.

Toimituskulut lasketaan yhdestä yksiköstä kyseistä tuotetta, eli esimerkiksi tilattaessa yksi 6 tai 30 linssin laatikko. Huomaa, että toimituskulut voivat olla alhaisemmat tilattaessa useampi laatikko kerralla.

Hintojen vertailua varten valitsemme yhden satunnaisen tuotteen jokaisesta tuoteryhmästä.

Kertakäyttölinssit: Acuvue 1-Day Moist (30 linssiä)

 1. Shopping4net – 21,99 €
 2. Lenson – 25,72 €
 3. LensWay – 26,52 €
 4. Alensa – 25,79 €
 5. Vision Direct – 28,19 €

Kuukausilinssit: Air Optix Aqua (6 linssiä)

 1. SmartBuyGlasses – 28,44 €
 2. Shopping4net – 29,67 €
 3. Vision Direct – 30,56 €
 4. Alensa – 31,19 €
 5. Lenson – 32,60 €

Yötäpäiväälinssit: Air Optix plus HydraGlyde (6 linssiä)

 1. Shopping4net – 29,99 €
 2. Vision Direct – 30,55 €
 3. Lenson – 32,20 €
 4. Alensa – 36,09 €
 5. SmartBuyGlasses – 36,94 €

Tooriset linssit: Biofinity toric (6 linssiä)

 1. Shopping4net – 38,99 €
 2. Vision Direct – 41,36 €
 3. Alensa – 45,59 €
 4. Lenson – 45,72 €
 5. LensWay – 49,79 €

Moniteholinssit: Dailies AquaComfort Plus Multifocal (30 linssiä)

 1. Shopping4net – 29,90 €
 2. Lenson – 36,20 €
 3. LensWay – 36,92 €
 4. Alensa – 37,29 €
 5. Vision Direct – 38,77 €

Kuten vertailusta voidaan huomata, Vision Direct ei ole edullisin piilolinssikauppa yhdessäkään viidestä satunnaisesti valitusta piilolinssimerkistä.

Toisaalta, se on toiseksi halvin vaihtoehto kahdessa viidestä merkistä muita kalliimmista toimituskuluista huolimatta. Isommissa tilauksissa, kun toimituskululuokka on alempi, se voi hyvinkin olla joskus halvin paikka ostaa piilolinssit netistä.

Huom. Hintavertailu on tehty 1/2020 ja siinä on mukana Vision Directin lisäksi kaikki yhdeksän tämän sivuston hintavertailussa mukana olevaa nettikauppaa. Piilolinssien hinnat vaihtuvat usein ja edullisin ostopaikka ei ole aina sama. Löydät päivän edullisimman hinnan etsimällä oma merkkisi Linssinhinta.fi-sivustolta.

Vision Directiltä tilaaminen

Tilaaminen VisionDirect.co.uk:sta poikkeaa muista piilolinssikaupoista oikeastaan vain kielen ja valuutan osalta.

Koska se on brittiläinen verkkokauppa, kaupan kieli on englanti ja valuutta Englannin punta. Perustason englanti riittää hyvin tilauksen tekemiseen ja valuutan muuntamiseen voi käyttää esimerkiksi Suomen pankin valuuttalaskuria.

 1. Valitse oma linssimerkki. Navigoi päävalikon contact lenses -kohdan alta tai käytä hakukonetta.
 2. Syötä linssien arvot. Löydät omien linssien arvot vanhan pakkauksen kyljestä tai optikolta saadusta piilolinssimääräyksestä. (ks. Apua piilolinssireseptin tulkitsemiseen)
 3. Lisää ostoskoriin ja siirry kassalle. Jos tilaat ensimmäistä kertaa, luo ensin asiakastili (helppoa ja nopeaa). Tarkista hinta, syötä maksu- ja toimitustiedot ja saat arvioidun toimituspäivän. Maksa tilaus.

Kuvakaappaus VisionDirect.co.uk -sivustolta 22.1.2020.

Maksutavat, toimituskulut ja toimitusajat

Maksutapoina verkkokaupassa käyvät:

 • Visa credit/debit, Visa Electron
 • MasterCard credit ja debit
 • Maestro
 • PayPal

Vision Direct toimittaa tilaukset muualle Euroopan Unioniin seurattavana DHL Express -lähetyksenä.

Toimituskulut

 • 9,38 € enintään 57,63 € tilauksille ja
 • 5,86 € yli 57,63 € tilauksille.

Toimituskulut ovat muihin piilolinssikauppoihin verrattuna korkeat, koska tilaukset lähetetään Britanniasta yleensä lentorahtina manner-Eurooppaan.

Toimitusajat

Verkkokaupalta löytyy yli 90 % tavallisista kertakäyttö- ja kuukausilinsseistä sekä 99 % silmien hoitotuotteista suoraan varastosta valmiina toimitettavaksi.

Tooristen, moniteholinssien ja linssien harvinaisilla voimakkuuksilla arvioidut toimitusajat löytyvät tuotesivulta. Useimmat tilaustuotteet voidaan lähettää 2-5 arkipäivässä.

EU:n alueella kannattaa varautua jopa 5 arkipäivän toimitusaikoihin DHL:n välityksellä. Ellet ole saanut tilaustasi kahdesan arkipäivän kuluessa, tarkista tilauksen tila kirjautumalla omille sivuille tai ota yhteyttä asiakaspalveluun (yhteystiedot tämän sivun lopussa).

ALV, tullit ja brexit

Iso-Britannia on Euroopan Unionin jäsenmaa ja jäsenmaiden välillä vallitsee vapaa tavaroiden liikkuvuus, mikä tarkoittaa, että toisista jäsenmaista voi tilata tuotteita ilman arvonlisäveroa ja tullimaksuja.

Kuten tiedämme, Iso-Britannia on eroamassa lähiaikoina EU:sta, emmekä vielä tiedä, miten se tulee vaikuttamaan ALV- ja tullimaksuihin.

Alennuskoodit ja kampanjat

Vision Directille on silloin tällöin saatavilla alennuskoodeja. Pyrimme julkaisemaan alennuskoodit ja huomioimaan niiden oikeuttamat alennukset tuotesivuilla hintavertailun yhteydessä.

Voimassa olevat Vision Direct -alennuskoodit löydät täältä.

Kokeile everclear ADM -linssejä ilmaiseksi!

Haluatko kokeilla Suomessa hieman tuntemattomampia everclear ADM -kertakäyttölinssejä ilmaiseksi?

Syötä koodi TRY5 kassalla ja saat parin everclear ADM -linssejä kaupan päälle. Tarjoukseen ei sisälly ehtoja.

everclear ADM -linssit:

 • Kertakäyttölinssejä käytetään kerran, jonka jälkeen ne hävitetään ja uusi pari otetaan käyttöön. Käyttöaika on helppo muistaa.
 • Korkea nestepitoisuus tarkoittaa, että linssit pysyvät mukavina koko päivän ajan.
 • Ainutlaatuinen koostumus antaa selkeän ja korkealaatuisen näön.
 • Mukava, edullinen ja hygieeninen vaihtoehto.
 • Paras hinta-laatusuhde
 • Tiesitkö, että vaihtamalla myydyimmät Acuvue Moist -linssit evercleariin säästät lähes 200 euroa vuodessa, ja vaihtamalla Dailies AquaComfort Plus- tai Focus Dailies -linssit niihin säästät yli 140 euroa?

Vastuullista kierrätystä

Piilolinssit ovat niin pieniä, että unohdamme helposti, mikä vaikutus niillä on ympäristöömme. Koska niitä ei yleisesti kierrätetä, joutuvat käyttäjät itse pähkäilemään, mitä niille tehdä.

Vision Direct on ottanut Britanniassa käyttöön helpon ja ilmaisen piilolinssien kierrätysohjelman, jossa käyttäjät voivat pakata käytetyt piilolinssit, läpipainopakkaukset, kalvot, kääreet ja muut jätteet Vision Direct -laatikkoon. Laatikkoon ladataan, tulostetaan ja liimataan ilmainen Royal Mail -etiketti, jonka jälkeen se voidaan palauttaa maksutta postilaatikkoon kierrätettäväksi.

Palvelun takana on TerraCycle-niminen yritys, joka tarjoaa ilmaisia (yritysten, brändien ja jälleenmyyjien rahoittamia) kierrätysohjelmia.

Suomessa kierrätysohjelma ei ole käytössä, mutta jos olet huolissasi kestävästä kehityksestä, voit käyttää piilolinssejä ympäristöystävällisemmin noudattamalla näitä ohjeita:

 • Älä hävitä käytettyjä piilolinssejä wc-pönttöön tai viemäriin.
 • Hävitä piilolinssien pahvipakkaus pahvinkeräykseen.
 • Linssit ja läpipainopakkausten foliokannet eivät ole biohajoavia – ne kuuluvat sekajätteeseen.
 • Siirry käyttämään kuukausilinssejä vähentääksesi jätettä.
 • Muista kierrättää myös piilolinssinestepullot.

Yhteenveto

Vision Direct on vuonna 2004 perustettu isobritannialainen piilolinssikauppa, joka myy vain tunnettujen valmistajien alkuperäisiä piilolinssejä, linssitarvikkeita ja silmien hoitotuotteita. Sen valikoimiin kuuluvat lähes kaikki Suomessa määrättävät piilolinssit ja hoitonesteet.

Verkkokauppa on monissa linsseissä verrattain kalliista toimituskuluista huolimatta hintavertailumme edullisimpien joukossa ja usein ainakin  optikkoliikkeitä edullisempi, joten se on varteenotettava vaihtoehto, jos olet tilaamassa piilolinssejä netistä.

Koska kauppa hyväksyy maksutavoiksi vain luottokortit ja PayPalin, ja koska sen  nettisivut ovat englanninkieliset ja valuutta Englannin punta, vaatii sieltä tilaaminen hieman enemmän kielitaitoa ja viitseliäisyyttä. Mutta jos löydät linssit täältä halvemmalla, voimme vakuuttaa, että Vision Direct on täydellisen kunnollinen ja luotettava kauppa.

Yhteystiedot

Vision Direct
Unit 2 Hudson Court
Great North Way, York Business Park
Nether Poppleton, YORK YO26 6RB
ISO-BRITANNIA

Asiakaspalvelu

Puh. +44 020 7768 5000
Email. help@visiondirect.co.uk

Asiakaspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivänä viikossa.

Toivotamme mukavia piilolinssiostoksia -> www.visiondirect.co.uk!

Jaa ystävillesi: