SmartBuyGlasses on hiljattain Suomen markkinoille toimintaansa laajentanut optisen alan verkkokauppa, joka myy aurinkolaseja, silmälaseja ja piilolinssejä. Sen hinnat ovat jopa epäilyttävän edulliset, joten kysyt varmaan onko SmartBuyGlasses luotettava kauppa ja onko sieltä turvallista tilata?

SmartBuyGlasses on kolmen kaveruksen vuonna 2006 perustama yritys, joka avasi ensimmäiset nettisivunsa Australiassa. Pian yritys laajensi toimintaansa Hong Kongiin ja sieltä edelleen 15 maahan. Vuonna 2013 yritys avasi sivutoimiston Italiaan ja toi toivottua kilpailua myös Euroopan markkinoille.

Verkkokaupan kieli on ainakin tätä kirjoitettessa (2019) ja fi-domainpäätteestä huolimatta sekoitus englantia ja huonoa suomea, hinnat arveluttavan edulliset ja yhteystiedoissa mainitaan vain yrityksen katuosoitteet Saksassa, Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Hong Kongissa. Asiakaspalvelunumeroa sivuilta ei löydy, mutta sähköpostiosoite sentään (service@smartbuyglasses.fi).

Kaikesta ylimalkaisuudesta huolimatta SmartBuyGlasses on täysin luotettava verkkokauppa, joka toimii 40 maassa työllistäen yli 150 työntekijää. Sen eri kielille lokalisoiduissa kaupoissa kerrotaan vierailevan vuosittain yli 30 miljoonaa kävijää. Verkkokaupan valikoima kattaa yli 100 000 kehys- ja aurinkolasimallia, sekä maailman johtavien valmistajien piilolinssejä ja linssitarvikkeita.

Parhaan hinnan takuu ja 2 % cashback

SmartBuyGlassesilla on käytössään parhaan hinnan takuu, mikä tarkoittaa, että jos löydät saman tuotteet 14 päivän sisällä ostoksestasi edullisemmalla muualta, se tarjoaa tuotteen samaan hintaan ja antaa kaupan päälle vielä 2 euron alennuksen. Parhaan hinnan takuu koskee ikävä kyllä vain designer-kehyksiä ja aurinkolaseja, eikä lainkaan reseptilaseja tai piilolinssejä.

Verkkokaupassa on käytössä kuitenkin 2 % cashback, mikä tarkoittaa, että jäsenet saavat 2 % bonusta jokaisesta hyväksytystä tilauksesta. Bonukset lisätään asiakastilille 4 viikon kuluessa tilauksen lähettämisestä. Kerrytettyjä bonuksia voi käyttää tulevissa ostoksissa maksamiseen. Peruutetut ja palautetut tilaukset eivät luonnollisesti kerrytä bonuksia.

Kuvakaappaus SmartBuyGlasses.fi:stä 2019

Asiakkaiden kokemuksia SmartBuyGlassesista

Entä mitä mieltä siitä ovat todelliset asiakkaat?

Suomenkielinen SmartBuyGlasses.fi on saanut asiakkaiden arvosteluja keräävässä TrustPilot-palvelussa arvion keskitasoinen (3,4/5), mutta arvio perustuu tällä hetkellä vain yhdeksään arvosteluun.

Se on saanut myönteistä palautetta muun muassa positiivisesta ostokokemuksesta ja hyvästä asiakaspalvelustaan negatiivisen palautteen keskittyessä lähinnä ilmoitettua pidempiin toimitusaikoihin.

Sen sijaan esimerkiksi kaupan brittiversio SmartBuyGlasses.co.uk on saanut TrustPilotissa arvion erinomainen (4,4/5) perustuen lähes 7000 arvosteluun ja jenkkiversio SmartBuyGlasses.com arvion erinomainen (4,5/5) perustuen yli 7500 arvosteluun.

Tilaaminen SmartBuyGlassesilta

Tilaaminen nettikaupasta, jonka kieli on sekoitus huonoa suomea ja englantia on tietysti syytäkin herättää epäilyksiä, mutta voimme vakuuttaa, että ainakin meille piilolinssitilaukset ovat joka kerta tulleet perille (joskin hieman totuttua pidemmällä toimitusajalla).

Maksutapoina verkkokaupassa käyvät:

  • Visa-, Visa Electron-, MasterCard- ja American Express -luottokortit
  • Nordean verkkomaksu
  • PayPal
  • Klarna-lasku (maksuehto 14 päivää)

Korttimaksut suoritetaan luotettavan Global Collect -maksupalvelutarjoajan kautta, joka kerää, käsittelee ja raportoi maksusuorituksia muiden yritysten puolesta. Se on myös yritys, joka näkyy tiliotteessasi ostaessasi SmartBuyGlassesilta.

Toimituskulut:

Toimituskuluja verkkokauppa perii 3,99 €/tilaus ja yli 65 € ostoksille toimitus on aina ilmainen.

Toimitusajat:

  • Aurinkolasit 5-11 arkipäivää
  • Aurinkolasit voimakkuuksilla 5-14 arkipäivää
  • Kehykset ja linssit 5-7 arkipäivää
  • Piilolinssit 5-14 arkipäivää
  • Silmälasit vahvuuksilla 5-14 arkipäivää

Aurinkolasi- ja silmälasitilauksiin on mahdollista valita lisämaksullinen nopea toimitus, jolloin tilaus lähetetään 24 tunnin sisällä.

Huomaathan, että erikoistilaukset, kuten tummennetut linssit ja värilliset linssit vahvuuksilla pidentävät normaalia toimitusaikaa 1-7 arkipäivää.

Alennuskoodit:

SmartBuyGlassesille on silloin tällöin saatavilla alennuskoodeja. Julkaisemme alennuskoodit tuotesivujen hintavertailutaulukoissa. Alennuskoodit ovat näkyvillä niiden voimassaoloajan.

Alennuskoodi syötetään verkkokaupan ostoskorissa kohtaan ”I have a Promo Code, Voucher or Referral”.

Tilaus- ja toimitusvahvistus:

Kun olet tehnyt tilauksen, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen.

Kun tilauksesi on käsitelty ja lähetetty, saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen ja seurantakoodin.

Arvonlisävero ja tullimaksut:

SmartBuyGlasses lähettää tilaukset yhdestä viidestä logistiikkakeskuksestaan, jotka sijaitsevat Saksassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Hong Kongissa ja Australiassa.

Toimitukset Eurooppaan pyritään lähettämään jommasta kummasta Euroopassa sijaitsevasta logistiikkakeskuksesta, mutta toisinaan (esim. harvinaiset vahvuudet) tilaus joudutaan lähettämään Euroopan ulkopuolelta.

Jos tilaus lähetetään Euroopan ulkopuolelta voit joutua maksamaan tilauksestasi tullimaksua ja arvonlisäveroa.

SmartBuyGlassesin verkkosivuilta löytyy kahdenlaista tietoa tullimaksuista. Toimitus-sivulla todetaan, että ”kansainvälisissä toimituksissa tullit ja verot kuuluvat asiakkaan maksettavaksi”, kun taas Usein kysyttyä -sivulla sanotaan, että ”SmartBuyGlasses maksaa tullikulut kokonaisuudessaan siinä epätodennäköisessä tapatuksessa, että tilauksesi jää tullin haltuun.”

Jos tilaus jää tulliin sinun tulee lähettää valokuva tai skannaus tullauslaskusta verkkokaupan asiakaspalveluun korvausta varten.

Oletko saanut SmartBuyGlasses-tilauksestasi koskaan tullauspyyntöä? Kerro siitä meille sähköpostitse!

Toivotamme onnistuineita piilolinssiostoksia!

www.smartbuyglasses.fi

Jaa ystävillesi: