Silmäasema Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa näkemisen ja silmäterveyden palveluita. Ketjuun kuuluu noin 150 Silmäasema-myymälää, 13 silmäsairaalaa sekä kahdeksan Tallinna Optika -myymälää Virossa.

Silmäaseman valikoima kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelun, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, mukaan lukien taittovirhe- ja kaihileikkaukset.

Silmäaseman historiaa

Ensimmäisen Silmäaseman perustivat silmälääkärit Pentti Sihvola ja Paavo Jägerroos sekä optikko Timo Raaska Kuopion keskustaan vuonna 1975. Jo tuolloin ajatuksena oli tarjota optikon ja silmälääkärin palvelut saman katon alla tarjoten asiakkaille ”tavallista parempi optikkoliike”.

Uudenlainen toimintatapa osoittautui menestykseksi ja asiakkaita riitti. Vuonna 1991 Kuopiosta ponnistanut Silmäasema laajeni ketjuksi. 2000-luvun alussa yksityiset silmäsairaalat yleistyivät ja hoitivat asiakkaita, joille julkinen silmäterveydenhoito ei pystynyt tarjoamaan apua tai resursseja heidän toivomassaan aikataulussa. Silmäasemalla syntyi päätös laajentaa silmäterveyden toimintaa ja ottaa mukaan silmäkirurgia.

Nykyään Silmäasema-ketjussa tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 15 000 kaihi- ja taittovirheleikkausta. Ketju työllistää noin 1 000 silmäterveyden ammattilaista. Se on Suomen suurin yksityinen silmäterveyden palveluntuottaja ja toiseksi suurin optikkoketju.

Silmäaseman verkkokauppa

Kuvakaappaus Silmäaseman verkkokaupasta 1/2021

Silmäaseman verkkokauppa toimii osoitteessa www.silmaasema.fi, ja se tarjoaa monipuolisia näkemisen ja silmäterveyden palveluita.

Verkkokaupan valikoimiin kuuluvat:

 • Silmälasit
 • Linssit
 • Aurinkolasit
 • Piilolinssit
 • Piilolinssitarvikkeet ja silmien hoitotuotteet
 • Optikon näöntarkastukset
 • Piilolinssitarkastus
 • Piilolinssien sovitus
 • Muut silmälääkärin ja optikon näöntutkimukset

Tuotteita, kuten silmälaseja, aurinkolaseja, piilolinssejä ja tarvikkeita on mahdollista tilata verkkokaupan kautta kotiin tai valittuun Postin noutopisteeseen. Vastaanotolla tehtävät silmälääkärin ja optikon näöntutkimukset on mahdollista varata verkkokaupan kautta.

Tuotteiden toimitusaika riippuu varastotilanteesta. Arvioitu toimitusaika löytyy tuotesivulta valittuasi haluamasi tuotteen parametrit, kuten esimerkiksi piilolinssien vahvuuden ja kaarevuuden.

Toimitusajat:

 • Varastotuotteille 1-3 arkipäivää
 • Tilaustuotteille 5-21 arkipäivää
 • Erikoisvalmisteisille piilolinsseille, kuten Biofinity Toric XR) 30 arkipäivää

Toimituskulut ovat postipaketeille 4,90 €/tilaus ja XXS-paketeille 2,90 €/tilaus.

Voit määrittää tilauksen kestotilaukseksi, jolloin sinulle lähetetään samat piilolinssit 30, 60, 90 tai 180 päivän välein ilman toimitusmaksua. Tilatessasi kestotilauksena, saat sähköpostitse muistutusviestin 7 vuorokautta ennen seuraavaa lähetystä. Kestotilauksen voi perua milloin tahansa. Kestotilausasiakkaana saat myös yhden maksuttoman piilolinssitarkastuskäynnin Silmäaseman optikolle vuosittain, mikäli tilausten arvo ylittää 100 euroa vuodessa.

Maksutapoina verkkokaupassa käyvät Klarna Checkoutin tarjoamat maksutavat: Lasku (14 päivää), Joustava erämaksu, Kiinteä erämaksu ja Kampanjalasku.

Sinulle on Suomen kuluttajasuojalain mukainen oikeus vaihtaa tai palauttaa koko tilaus tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee avaamattomia ja myyntikuntoisia pakkauksia. Ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun sopiaksesi palautuksesta.

Silmäaseman asiakkaana voit kerryttää S-ryhmän Bonusta kaikista ostoksistasi Silmäaseman verkkokaupassa. Bonuksen kerryttäminen edellyttää rekisteröitymistä verkkokauppaan ja asiakasomistajuuden rekisteröintiä.

Piilolinssit Silmäasemalta

Silmäaseman verkkokauppa myy samoja johtavien valmistajien (mm. Alcon, CooperVision, Bausch & Lomb, Johnson & Johnson) alkuperäistuotteita kuin ketjun myymälätkin. Valikoimiin kuuluvat kaikki piilolinssityypit: kertakäyttölinssit, jatkuvakäyttöiset linssit, moniteholinssit ja värilliset linssit.

Tilatessasi piilolinssejä Silmäaseman verkkokaupasta sinun tulee hyväksyä ehdot, joiden mukaan sinulla on voimassa oleva piilolinssimääräys tilaamiisi linsseihin. Piilolinssimääräystä ei tarvitse liittää tilaukseen.

Silmäasema on mukana Linssinhinta.fi:n tuotekohtaisissa hintavertailuissa.

Huomioi nämä tilatessasi piilolinssejä netistä:

 1. Käy säännöllisesti piilolinssitarkastuksessa. Silmät ja näkö muuttuvat jatkuvasti. Piilolinssitarkastuksessa silmäasiantuntija varmistaa, että piilolinssien käyttö on turvallista ja silmäsi voivat hyvin.
 2. Tilaa vain sinulle määrättyjä piilolinssejä, joiden on varmistettu sopivan juuri sinun silmillesi. Sinulla tulee olla voimassa oleva piilolinssimääräys tilaamiisi piilolinsseihin. Tämä koskee myös vahvuudettomia ja kosmeettisia linssejä.
 3. Käytä optikon suosittelemaa piilolinssinestettä. Keskustele optikon kanssa, mikäli sinulla on piilolinssien tai hoitonesteen käytöstä mahdollisesti johtuvia ongelmia, kuten kuivasilmäisyyttä.
 4. Älä venytä piilolinssien käyttöaikoja tai vaihtoväliä. Varmista, että sinulla on aina uudet linssit saatavillasi.

Onko Silmäaseman verkkokauppa luotettava?

Koska olet täällä, mietit varmaankin, onko Silmäaseman verkkokaupasta turvallista tilata piilolinssejä. Vastauksemme on: kyllä.

Silmäasema on yli 45 vuotta optisella alalla toiminut suomalainen yritys. Se on 150 myymälällään Suomeen toiseksi suurin optikkoketju ja ketjun vastaanotoilla tehdään yli 400 000 näöntarkastusta tai muuta silmäterveyden vastaanottoa vuosittain.

Verkkokauppaa hallinnoi vakaavarainen suomalainen yhtiö Silmäasema Optikka Oy, joka on Silmäasema Oy:n tytäryhtiö.

Yhteystiedot

Silmäasema Optiikka Oy
Saaristonkatu 22
90100 Oulu

Y-tunnus: 1827711-2

Asiakaspalvelu vastaa viesteihin tavallisesti kahden arkipäivän sisällä:

Email. asiakaspalvelu@silmaasema.fi
Puh. 010 190 200 (ma-pe klo 8-21, la klo 9-18)

Verkkokaupasta löytyy myös yhteydenottolomake ja chat, joka on toiminnassa ma-pe klo 9-17.

Siirry kauppaan -> www.silmaasema.fi.

Toivotamme hyviä piilolinssiostoksia!

Jaa ystävillesi: