iWear on optikkoketjujen myymä piilolinssituoteperhe, johon kuuluu kertakäyttöisiä ja pidemmän vaihtovälin piilolinssejä eli kuukausilinssejä ja jatkuvakäyttöisiä ns. yötäpäiväälinssejä. Niitä on saatavilla myös hajataittoa korjaavina ja monitehoisina.

iWear-piilolinssejä myyvät Instrumentarium-, Keops- ja Nissen -optiikkaketjut, jotka ovat osa maailmanlaajuista GrandVision-konsernia. GrandVisionin emoyhtiö on Bermudalle rekisteröity HAL Trust.

Tiesithän, että vaikka käytät iWear-merkkisiä piilolinssejä, sinun ei välttämättä tarvitse ostaa niitä edellä mainittujen ketjujen liikkeistä tai verkkokaupoista?

iWear-piilolinssit ovat täysin identtisiä suurten piilolinssivalmistajien linssien kanssa – vain nimi ja pakkaus on muutettu.

Linssinhinta.fi:stä löydät iWear-vastaavat tuotteet niiden alkuperäisillä nimillään, jotta hintojen vertaileminen on helpompaa.

Instru, Keops ja Nissen Valmistaja Alkuperäinen nimi
iWear 1 Day Alcon Focus Dailies
iWear Activ CooperVision clariti 1 day
iWear Activ Astigmatism CooperVision clariti 1 day toric
iWear Activ Presbyopia CooperVision clariti 1 day multifocal
iWear Air Alcon Air Optix Aqua
iWear Air Astigmatism Alcon Air Optix for Astigmatism
iWear Air Presbyopia Alcon Air Optix Aqua Multifocal
iWear All-in-1 Alcon Opti-Free Express NoRub
iWear All-in-1 Supreme Alcon Opti-Free Multi Action Solution
iWear DD Basic CooperVision Biomedics 1 day Extra
iWear DD Comfort Alcon Dailies AquaComfort Plus
iWear DD Comfort Pro CooperVision Proclear 1 day
iWear DD M Comfort Pro CooperVision Proclear 1 day multifocal
iWear DD Supreme ClearLab Clear 1-day
iWear DD Supreme XX CooperVision MyDay daily disposable
iWear DR Basic ClearLab Clear 55A
iWear DR Color CooperVision Expressions Colors
iWear DR Comfort CooperVision Biomedics 55 Evolution
iWear DR Comfort Toric CooperVision Biomedics toric
iWear DR Comfort Supreme CooperVision Proclear XC
iWear Extra Alcon Dailies AquaComfort Plus
iWear Fit CooperVision Biomedics 1 day Extra
iWear Fit Astigmatism CooperVision Biomedics 1 day Extra toric
iWear Free Alcon Focus Dailies
iWear Fresh CooperVision Proclear 1 day
iWear Fresh Presbyopia CooperVision Proclear 1 day multifocal
iWear Harmony CooperVision MyDay daily disposable
iWear Harmony Astigmatism CooperVision MyDay toric
iWear MPS Bausch & Lomb ReNu MPS Sensitive Eyes
iWear No Rub Alcon Opti-Free Express NoRub
iWear Oxygen CooperVision Biofinity
iWear Oxygen Astigmatism CooperVision Biofinity toric
iWear Oxygen Astigmatism XR CooperVision Biofinity XR
iWear Oxygen Presbyopia CooperVision Biofinity multifocal
iWear Oxygen Relax CooperVision Biofinity Energys
iWear Performance High Alcon Precision UV
iWear Supreme 1 day ClearLab Clear 1-day
iWear Vivid CooperVision Select 1-Day
iWear XR Comfort Alcon Air Optix Aqua
iWear XR Supreme CooperVision Biofinity
iWear XR Supreme Toric CooperVision Biofinity toric

Taulukon vastaavuustiedot toimittaneet yhteistyökumppanimme Lenson, Mister Spex, Shopping4net ja Alensa, sekä Alltomlinser.se.

Mitä iWear-piilolinssit ovat?

Instrumentarium-, Nissen- ja Keops-optikkoketjut myyvät piilolinssejä oman brändinsä alla, aivan kuten K-ryhmä myy omia Pirkka-tuotteitaan ja S-ryhmä omia Rainbow- ja X-tra -tuotteitaan.

Toisin kuin päivittäistavarakauppaketjujen omat brändit, uudelleenbrändätyt piilolinssimerkit ovat usein alkuperäistuotteita kalliimpia. Tämä johtuu siitä, että optikkoketjut haluavat osansa myynneistä ja pyrkivät sitouttamaan kuluttajat ostamaan piilolinssinsä omista liikkeistään tai verkkokaupoistaan.

Instru, Nissen ja Keops ovat osa samaa konsernia ja niiden oma tuotemerkki on nimeltään iWear. Tuoteperheeseen kuuluu kertakäyttölinssejä, kuukausilinssejä, toorisia linssejä, moniteholinssejä ja värillisiä linssejä.

Useimmat netissä toimivat piilolinssikaupat myyvät 100 % samoja tuotteita, jotka tulevat samojen valmistajien samoilta tehtailta. Optikkoketjujen linssit poikkeavat alkuperäislinsseistä vain nimen ja pakkauksen osalta.

Suurin osa iWear-tuotemerkin alla myytävistä tuotteista on CooperVisionin ja Alconin valmistamia. Nämä ovat erittäin suuria toimijoita piilolinssimarkkinoilla.

Kuinka paljon voi säästää käyttämällä alkuperäistuotteita

Jotta voimme arvioida vuosittaisia säästöjä otetaan esimerkki jokaisesta tuoteryhmästä:

1) 30 linssin laatikko iWear Activ -kertakäyttölinssejä maksaa Keopsin verkkokaupassa 25,50 €, Instrun verkkokaupassa 24 € ja Nissenin verkkokaupassa 23,20 €. Kaikissa verkkokaupoissa toimitusmaksu on 4,90 €/tilaus.

Tämän tuotteen alkuperäinen nimi on clariti 1 day, ja se maksaa hintavertailumme edullisimmassa kaupassa tätä kirjoitettaessa 21,50 € sisältäen toimituskulut.

Säästät siis 28,10-21,50=6,60 €/laatikko (23 %). Vuodessa säästöjä kertyy 158,40 € olettaen, että tarvitset kaksi laatikkoa (molemmille silmille) joka kuukausi.

2) 6 linssin laatikko iWear Oxygen -kuukausi-/yötäpäiväälinssejä maksaa edullisimmillaan Nissenin verkkokaupassa 34,40 € + toimituskulut 4,90 € eli yhteensä 39,30 €.

Tuotteen alkuperäinen nimi on Biofinity, ja se maksaa hintavertailumme edullisimmassa kaupassa 29,90 € sisältäen toimituskulut.

Säästät 9,40 € (24 %) per laatikko. Olettaen, että tarvitse vuodessa neljä kuuden linssin laatikkoa on säästösi noin 37,60 €/vuosi.

3) 3 linssin laatikko iWear Air Astigmatism toorisia linssejä maksaa edullisimmillaan Nissenin verkkokaupassa 28,00 € + toimituskulut 4,90 € eli yhteensä 32,90 €.

Tuotteen alkuperäinen nimi on Air Optix for Astigmatism, ja se maksaa hintavertailumme edullisimmassa kaupassa 28,29 € sisältäen toimituskulut.

Säästät 4,61 € (14 %) per laatikko. Olettaen, että tarvitset vuodessa kahdeksan kolmen linssin laatikkoa on säästösi noin 36,88 €/vuosi.

4) 30 linssin laatikko iWear Fresh Presbyopia -moniteholinssejä maksaa edullisimmillaan Nissenin verkkokaupassa 28,00 € + 4,90 € toimituskulut eli yhteensä 32,90 €.

Tuotteen alkuperäinen nimi on Proclear 1 day multifocal, ja se maksaa tällä hetkellä hintavertailumme edullisimmassa kaupassa 22,49 € sisältäen toimituskulut.

Säästät 10,41 € (31 %) per laatikko. Olettaen, että tarvitset vuodessa 24 kpl 30 linssin laatikkoa on säästösi noin 249,84 €/vuosi.

Voinko ostaa iWear-vastaavia pilolinssejä netistä?

Kyllä, voit ostaa vastaavia alkuperäistuotteita vapaasti netistä ja käyttää niitä ilman uutta sovistusta optikolla.

Useimmille iWear-piilolinsseille löytyy tunnetun valmistajan täysin suora ja identtinen vastine – tuote, jonka nimi ja pakkaus on muutettu, mutta hinta on usein edullismpi.

Voit siis jatkaa saman tuotteen käyttämistä ilman, että sinun tarvitsee maksaa optikkoketjulle ylimääräistä uudelleenbrändäyksestä. Käyttämällä alkuperäistuotteita voit säästää piilolinssikustannuksissa jopa 45 %.

Oletko hävittänyt Instrumentariumista, Nisseniltä tai Keopsilta saamasi piilolinssimääräyksen? Kuluttajana sinulla on oikeus pyytää siitä kopio ja optikolla on lainmukainen velvollisuus luovuttaa sellainen, mikäli piilolinssimääräyksesi on yhä voimassa. Muistathan silti tarkastuttaa näkösi ja käydä piilolinssikontrollissa vuosittain.

Kuka valmistaa iWear-piilolinssit?

Kuten yllä olevasta taulukosta nähdään, suurin osa iWear-piilolinsseistä on CooperVisionin ja Alconin valmistamia. Nämä ovat johtavia piilolinssivalmistajia maailmanlaajuisesti.

Jaa ystävillesi: